Professionals die thuiswerken en een huishouden draaien hebben het niet makkelijk. Het helpt om te delen wat je ervaart, te horen hoe anderen met de situatie omgaan. Het idee van een cirkel is simpel: in kleine groepen vertellen we onze ervaring. We luisteren naar elkaar zonder een reactie te geven. Gehoord en gezien worden is een universele menselijke behoefte. Delen geeft nieuwe energie en mogelijkheden om met de situatie om te gaan.

Kampvuur verhalen

De kring is de oudste vorm van menselijke interactie. Samen rond een vuur zitten, verhalen vertellen en naar de sterren kijken. Het biedt veiligheid en verbondenheid, die we nodig hebben om te overleven.

Het ‘sociale brein’ heeft nieuwe verbindingen nodig. Er is onderzoek dat menselijke intelligentie de uitkomst is van het leven in groepen. Het brein is ontwikkeld doordat we denken in scenario’s en die worden steeds complexer. In groepen geven we betekenis aan de situatie en vinden we nieuwe oplossingen om te overleven.

Luisteren, niet reageren

Het kan vreemd zijn om niet te reageren. Persoonlijk heb ik de neiging om te willen adviseren, mee te denken in het vinden van een oplossing. Ik vind het fijn om te helpen want dan voel ik me nuttig.

Door te adviseren neem je aan dat je het probleem begrijpt en dat de oplossing voor de hand ligt. Bij praktische zaken kan dat prima werken. Wanneer het gaat om persoonlijke onderwerpen zoals stress, eenzaamheid of relatie, slaan adviezen al snel de plank mis.

Door te luisteren kan iemand zijn gedachten en gevoelens verkennen in een veilige omgeving. Wanneer we reageren, nemen we het risico dat we de ander veroordelen. Het idee dat ze niet in staat om met de situatie om te gaan. Terwijl het doel van een deelcirkel is zelf een oplossing te vinden.

Starten met een online deelcirkel?

Een online deelcirkel is een veilige omgeving waar mensen kunnen delen wat ze denken en voelen. Het helpt tegen stress, eenzaamheid en versterkt gevoelens van verbinding. Het is een ruimte waarin mensen naar elkaar luisteren en nieuwe mogelijkheden zien. Het is een simpel en krachtig middel om medewerkers verbonden te houden of professionals die dezelfde uitdagingen ervaren.

Meld je hier aan voor de online deelcirkel 

Online coaching

Nieuwsgierig en op zoek naar 1-op-1 online begeleiding? Zodat jij in balans bent, kunt ontspannen én presteren als dat nodig is en bovenal weer plezier in je werk en je leven ervaart?

Bekijk de mogelijkheden