Juist nu heeft je team meer nodig dan ooit, maar hoe doe je dat?

Mentale gezondheid van jezelf, en je medewerkers, is altijd belangrijk, maar zeker nu. In deze tijd van thuiswerken, social distancing, zorgtaken en onrust over de toekomst komt de mentale gezondheid al snel onder druk te staan. Je komt niet tot rust, hebt spanningen en het gevoel dat je achter de feiten aanloopt.  De menselijke maat in deze virtuele tijd is soms ook lastig te voelen.

De wereld zoals we ‘m kennen verandert in rap tempo. Dit vraagt veel van je. Je wordt persoonlijk uitgedaagd. Juist nu is een goede mentale gezondheid van groot belang.

Maar hoe werk je aan je mentale gezondheid? Op afstand? En hoe biedt je je medewerkers hier hulp bij? Om die reden bieden we Mentale Maatjes aan; een scala aan virtuele mogelijkheden om actief aan de slag te gaan met de mentale gezondheid van jezelf en je team. Een toegankelijke manier om in contact met anderen even tot rust te komen, je ei kwijt te kunnen of uit te pluizen wat deze situatie met jou doet.

Juist nu heeft je team meer nodig dan ooit, maar hoe doe je dat?

Het begint met inzicht. Hoe gaat het nu echt met je? En met je team? Waar is behoefte aan? Draait het om weer opladen? Een luisterend oor? Of ben je op zoek naar het ontwikkelen van je eigen veerkracht? Door te reflecteren sta je even stil. Stil bij wat er toe doet.

Het draait om acceptatie. Accepteren dat dit het nieuwe normaal is voorlopig. Voor jou, je team en je omgeving. Door dit te accepteren creëer je ruimte om na te denken wat in dit nieuwe normaal werkt. Het biedt rust en duidelijkheid.

Wat je aandacht geeft, groeit; door je te richten op dat wat wel goed gaat kom je in een positieve energie. Dit helpt je op de momenten die pittig zijn. Door actief aan de slag te gaan met je mentale gezondheid, groeit het, en hiermee groeit je veerkracht.

Je kunt vandaag al ervaren hoe je je veerkracht kan vergroten. Door te delen, je werk in kaart te brengen of gelijk aan de slag te gaan met een van onze professionele coaches. Hier vind je ons Mentale Maatjes programma. Of wil je een voorstel op maat voor jouw organisatie. Neem hier contact met ons op of Maike Veldhoen via +31 (0)6-40530540.

Upane helpt medewerkers en organisaties door het brengen van de menselijke maat (humanizing strategy) omdat we geloven dat mensen het verschil maken. We begeleiden organisaties en individuen bij het realiseren van hun (persoonlijke) bestemming; hoe verhoudt je je tot deze tijd? Juist nu willen wij blijven helpen met het brengen van deze menselijke maat en geloven we dat mentale gezondheid op de eerste plek moet staan.

Eigenlijk niets nieuws, want persoonlijke & organisatieontwikkeling is wat we altijd doen. Alleen de vorm is net wat anders. Virtueel, maar nog steeds dichtbij.

Online coaching

Nieuwsgierig en op zoek naar 1-op-1 online begeleiding? Zodat jij in balans bent, kunt ontspannen én presteren als dat nodig is en bovenal weer plezier in je werk en je leven ervaart?

Bekijk de mogelijkheden