Pas op de plaats

Met regelmaat stilstaan. Tot rust komen. Precies dat is wat meditatie je brengt. Begeleide meditatie helpt je om jouw mentale ritme, jouw mentale maat even te volgen. Je leert observeren en accepteren. Je leert om even niet op te gaan in al die (negatieve) gedachtes die je in de weg zitten.

Mentale onrust

Ons denken is maar druk. De aard van het beestje. Zeker onder druk draait je denken vaak overuren, op zoek naar oplossingen, ervan uitgaande dat alles met je denken op te lossen is. Wanneer je overactief bent of gedurende langere tijd een piekbelasting meemaakt dan helpt meer nadenken niet meer. Je hele systeem raakt oververhit, je komt in vecht, vlucht of bevries-reactie terecht. Zo heb je in lijf een sympathisch en een parasympathisch zenuwstelsel. Het ene is het gaspedaal het andere de rem. Die rem zorgt dat de vitale functies weer op kracht kunnen komen, je lichaam ‘normaliseert’. Je hartritme, je ademhaling, je bloeddruk. Stress je langdurig, dan raakt het systeem in de war, en werkt de rem niet meer zo goed.

Tot rust komen

Wat dan helpt is stil staan, ademhalen, waarnemen wat er zich afspeelt in jou. Door je gedachten en gevoelens leren waar te nemen als voorbijgaand kan je tot rust en helderheid komen. Je brein krijgt de kans om te herstellen en in de ‘groene’ modus te gaan. Alleen in de ‘groene modus’ heb je toegang tot helderheid, focus en overzicht. Hoe vaker je mediteert hoe makkelijker en preciezer je zult waarnemen wat er zich in jou afspeelt en wat je lijf en je brein van je nodig hebben. Leren mediteren geeft je een handvat om uit het dwangmatige denken te stappen. Aankomen in nu, dit moment en je even geen zorgen meer maken om wat was en wat gaat komen.

Iets voor jou?

Wil je even tot rust komen? Wil je geoefend raken in het volgen van jouw mentale maat? Zodat jij in balans bent, kunt ontspannen én presteren als dat nodig is en bovenal weer plezier in je werk en je leven ervaart? Meld je dan hier aan voor één van onze begeleide meditaties!

Online coaching

Nieuwsgierig en op zoek naar 1-op-1 online begeleiding? Zodat jij in balans bent, kunt ontspannen én presteren als dat nodig is en bovenal weer plezier in je werk en je leven ervaart?

Bekijk de mogelijkheden